Träna, äta, leva

Efter vad som känns som en hel evighet sedan, så har jag kommit på tanken att köpa mig ett gym-kort igen.
Och nej, det kommer inte bli på Sats. Jag kommer aldrig tillbaka till Sats. För många minnen och ett stort jävla svek.
Men det ligger bakom mig nu. Så mycket bakom jag nu kan lägga det.

Jag kan liksom inte sopa-under-mattan-bita-ihop-och-gå-vidare. Inte när det var spurten in i väggen. Jag måste bearbeta, som det så fint heter. Så bakom, absolut, glömt, NOPE.

Men i vilket fall. Gym-kort. Inte nån dålig tanke va? Och vad ska jag då gymma? Jag har inga höga ambitioner. Lite löpband och sånt där trist som övningar med kroppen som vikt, och ev lätta hantlar.

Väger man som jag runt 90 pannor (igen), så är det vikt nog att träna rätt hårt med.

Jag har haft ett avhopp från LCHF de senaste dagarna (läs en vecka). Jag har ätit allt och lite till, mest kolhydrater i form av rent ful-socker med tillsatser (godis). Det har varit härligt men nu ska jag hoppa på LCHF-tåget igen och inte börja om, utan FORTSÄTTA.

Det är inte det att jag inte har ett mål med det hela som gör att jag har så svårt att hålla mig till EN sak. Mål har jag. Jag vill komma i mina shorts till sommaren. Bara det är nog 15 pannor. Minst.
Jag vill komma i mina jackor, mina regnkläder, mina brallor. Ni fattar, hela min garderob är urvuxen, och det vill jag förändra.

Men det är inte bara det. Mål är bra men de räcker inte alltid. Inte när jag konstant arbetar och lika konstant oroar mig för hur företaget mår. Var och varannan dag äter jobbet upp mig hel och bajsar ut mig i en ynklig hög och för att dämpa den ångesten gör jag som jag alltid gjort. Jag äter.

Maten är min belöning, min tröst, mitt ljus i mörkret. Om jag ändå ska gå under kan jag ju njuta när jag gör det.

Och jag är fullt medveten om allt det här. Skillnaden mot förr är att jag inte längre ursäktar mitt beteende. Jag är medveten om det och jag väljer hela tiden, trots att jag inte alltid gör det smartaste valen.
Jag VET och det är en stor skillnad.

Nästa steg kanske blir att klara av att hitta andra, bättre alternativ. Men vi pratar trots allt om att det tagit mig runt 20 år att komma hit så vem vet när jag är redo för nästa steg?

Mår jag bra? Ja från och till.
Ett gym-kort lär inte få mig att må bättre, men kanske inte sämre heller.

Och sen har jag ett mål till. Att springa 5 km. Det har jag hållit på med flera år nu, från och till. Och jag har ju gjort det men jag vill göra om det. Kanske blir det i år 😀

Comments

 1. Ellinor - mars 8, 2016 @ 8:02 f m

  Finaste tjejen..mår du dåligt av din vikt?Är din hälsa påverkad av högt blodtryck,diabetes eller andra viktrelaterade sjukdomar!Vill du bli smal eller vill du må bra?Du är inte din vikt och kläder kan man köpa nya,det viktiga är att du mår bra💗Tror inte att ytterligare en sak på ditt schema gör dig lugnare,mindre stressad osv!Ät så bra du kan,rör dig så mycket du hinner och sov så mycket du har tid med…Vikten är bara viktig om den hotar din hälsa eller begränsar din vardag!Var rädd om dig själv,jag tycker mig se att väggen kommer närmare och närmare så pass upp/kram från Ellinor

 2. Maud - mars 8, 2016 @ 9:28 f m

  Som Ellinor skriver, det viktiga är att du mår bra. Inte att du pressar dig till något gym. Stress är farligt och påverkar kroppen negativt men det vet du redan. Om du ändå vill satsa på gym så finns det en uppsjö av nya så Sats kan du lätt skippa. Klassträning är överreklamerat så träning med hantlar som du skriver kommer funka bättre. Du har ju en fantastisk man som kan hjälpa dig där med råd. Träna när det funkar för dig. Lägg in små övningar i vardagen. Knäböj när en hund står och sniffar tex. Ger mer än gymmet två gånger i veckan.
  Tycker du är helt fantastisk som lyckats så väl med ditt företagande men är rädd att du jobbar slut på dig när jag läser om ditt tempo. Ta pauser för återhämtning. Kramar Maud

 3. Tess - mars 8, 2016 @ 3:52 e m

  Tack Ellinor och Maud för era kloka ord.
  Jag ska hålla mig ifrån väggen, så gott det nu går. Vikten begränsar mig inte alls, men inte får den mig att må bättre heller. Jag kan göra allt jag vill, men jag vill inte göra allt jag kan, om ni fattar.
  Jag kikar på Nordic Wellness i Port 73. Tänkte mig några hurtiga morgonpass i veckan och kanske lite Yoga för själen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.