Surr

Jag har magkatarr och ångest. Just idag när jag är ledig, helt ledig, är dessa två orsaken till min rastlöshet.
Jag lyckas inte fokusera, orkar inte engagera mig, det liksom kliar i kroppen och jag vet inte vad jag ska göra för att få det att sluta.
Jag är mätt och hungrig, godissugen fast på vad vet jag inte. Det är som ett ständigt sug i magen.

Jag vet inte vad som stör mig. Jag vet faktiskt inte.

Det är inte panikångest den här dagen utan mer en molande känsla av nåt. Nåt som jag inte kan sätta ord på.

Kanske fanns det här Nåtet hela veckan, fast jag inte märkte det förrän idag när jag tog en paus. Jag vet inte.

Det är hur som helst störande.

Ute blåser det och snön faller på tvären. Jag har saknat att skriva i bloggen men det har också varit skönt. När jag skriver tänker jag ofta på det som varit. Konstigt kanske men bloggandet får mig alltid att reflektera över saker och ting. Ibland kan det vara skönt att stanna upp och fundera lite, ibland är det rätt skönt att ha fullt upp och slippa tänka.

Det här med ångest är tydligen skämsigt att prata om. Man ska visst inte erkänna att man mår dåligt när man annars har det bra. Det är så fånigt.

Att jag har ångest och behöver äta tabletter varje dag för att funka är inget jag skäms ett dugg för.  Det är en del av mig men det definierar inte mig. Jag är inte min ångest. Lika lite som att jag är min vikt. Jag är inte bara mamma, eller fru, jag är allt.
Mental ohälsa behöver få ta plats. Lika mycket som alla andra tillstånd av ohälsa. Och folk måste sluta skämmas och sluta låtsas att allt e bra jämt.

Okej?!!

 

Comments

 1. Ellinor - februari 21, 2016 @ 11:09 f m

  Ja du Tess,undrar när vi ska sluta att se psyket som någonting som inte tillhör kroppen?Tycker att du är jätteduktig och hoppas att inte din energi och arbetslust kommer att bita dig i rumpan,gäller att vara vaksam😘Detta med YTA är knepigt,man vet aldrig vad som finns bakom en dörr!Vi valde att öppet gå ut med Åkes Alzheimer(tycker forfarande att vi gjorde rätt) men vi tappade många vänner 😓Folk är rädda för sånt dom inte förstår*suck* kram och var rädd om dig/Ellinor

  • Tess - februari 21, 2016 @ 11:15 f m

   Man får acceptera att folk inte alltid förstår och att de är rädda för saker de inte känner till. För sin egen del tror jag dock man vinner massor på att faktiskt våga vara öppen och ärlig. Om inte annat kanske man kan lära nån räddhare att det inte är så farligt och bana lite enklare väg åt nån annan.
   Att erkänna att man har ont i själen emellanåt känns lika tabu som förut när man inte vågade komma ut som gay, eller det folk fortfarande envisas med, att spendera mer än de har råd med för att verka rikare och lyckligare än de egentligen är. Som om alla egentligen bryr sig om man bor i slott eller en koja.

   Jag tänker att om jag berättar att jag funkar trots ångest och mediciner så vågar andra erkänna samma sak. Vi knäppa är ju snart normen i dagens stressiga samhälle.
   Kramen 😀

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.