Sista veckan med viktgruppen. V.12

I tisdags hade vi avslutning. Med viktgruppen. Inte med Curves.

Annika på Curves som varit vår coach under dessa 12 veckor hade gjort så himla fint. Lite glitter och glamour med alkoholfritt bubbel, kyckling och sallad, hembakt bröd och en liten dessert.

Som vanligt var inte hela gruppen samlad men vi som var där hade det väldigt trevligt.

Det jag inte var förberedd på var att det gjordes en topp 3 lista över antal minskade cm, antal träningspass och antal tappade kilon. Kanske var det tur att jag inte visste nåt för jag har redan jobbat hårt och då hade jag väl slitit mer än hälsosamt, kanske.

Samtidigt har jag höga krav på mig själv och hade jag inte varit med på listan hade jag blivit sjukt besviken. Men jag var med.

Tre pallplatser för mig.

Ja vad ska jag säga. Jo, jag gick faktiskt upp i vikt till sista invägningen, för jag var nere på -11.4 veckan innan. Stress tror jag det stavas.

Att jag inte hade flest pass grämer mig lite. Jag var sjuk 2 veckor men jag hade fasen gått ändå om jag vetat. Diffen mellan första och tredje plats vad typ 6 pass så jag hade nog kunnat klara det.

Men totalt sett, ser ni vad fantastiska vi alla har varit. 434 träningspass på 12 veckor. Totalt 86.1 kg och 315 cm. Och då är inte alla som varit med tjocka, inte alls. Många ser helt normalviktiga ut.

Det har varit väldigt roligt och peppande. Jag har inte lärt mig så mycket nytt, men jag har prioriterat mig själv under de här veckorna. Det har för mig varit en superbra start på en hälsosammare tid i mitt liv. Det har varit skönt med stödet från Annika, och peppande att ha någon som är genuint intresserad av hur jag mår och lyckas.

Även stödet från deltagarna som jag ju träffat på många träningspass har varit härligt att ha i ryggen.

Och det är ju inte slut även om de här veckorna är över. Mitt nya mål är 99 kg. Delmålet på vägen dit är satt på -15 kg, då ska jag byta ut mina svarta och lite trasiga träningsbrallor mot nåt färgglatt och helt.

Planen är enkel. Jag fortsätter bara precis som jag gjort hittills. 4 pass i veckan och mat enligt kostprogrammet. Eller, jag har ju inte riktigt följt kostprogrammets recept utan bara gjort mina egna men jag följer principen. Lite kolhydrater, mer protein, lite fett. 1500 kcal i 3-5 veckor, följt av 2000 kcal i 2 veckor, följt av 1200 kcal i 1 vecka och så börjar jag om. Just nu har jag 2 veckor med 1500 kcal kvar innan jag går upp på 2000 kcal och låter kroppen ”vila” lite.

Jag behöver självklart också definiera mina mål som SMART-mål.

 • Specifikt: Mål:1 -15 kg (totalt) Mål två 99 kg (vikt)
 • Mätbart: Japp bägge är mätbara
 • Accepterat: Inga problem. Det här kommer hända.
 • Realistiskt: O ja!
 • Tidsbestämt: Mål 1: 6 veckor (0.75 kg/v) 21/5 Mål 2: 19 veckor, 20/8

Då så! Då kör vi!

Comments

 1. Zemfira - april 11, 2019 @ 9:26 e m

  Super bra jobbat Tess! Försat gå till dina mål, jag Vet du kan!

 2. Ellinor - april 12, 2019 @ 6:25 f m

  Låter som du mår bra,härligt kämpat!Bra för knopp och kropp👍👍👍👍🍀🍀🍀🍀❤️

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.