Sånt jag e bäst på

Vad har du för styrkor?

Vad är du bäst på?

Nåt är det garanterat.

Frågar jag folk brukar de skruva på sig. Det e ju lite fult att skryta. Och man vill ju inte vara den som sticker ut och som anser sig bättre än någon annan. Det är rätt tråkigt tycker jag.

Det är klart att vi är alla bäst på nåt. Och folk som tar för sig, som vågar ha en egen åsikt och som inte skäms för sig själv, är så mycket roligare att hänga med än dem som vill varken eller.

Jag är bäst på massor med saker.

Som att smsa när jag druckit lite för mycket. Inte världens bästa egenskap om jag får säga det själv. Jag brukar försöka låta bli men emellanåt händer det. Ibland blir det fantastiskt roligt. Som den gången Maken skulle möta mig vid tåget en sen natt. Jag messade som jag sagt men inte dök han upp. Han hävdade bestämt att jag inte alls skickat något meddelande.

Dagen efter ser jag att min senaste status på Facebook lyder:

Jag är i Jordbro nu.

Andra gånger kan jag skicka en massa pussande smileys till nån jag knappt känner bara för att jag tyckte att det var roligt just i stunden. Jag tror att jag e rätt flörtig av mig när jag druckit, inte för att jag vill nåt mer med det, jag bara e sån. En skamlös bekräftelsehora.

Annat jag e bäst på är att säga vad jag tycker. Jag e rak och det kan vara svårt för en del. Jag delar med mig av det mesta om mig själv. Tänker att alltid kan det hjälpa någon annan att våga komma ut.

Jag pratar ogenerat om mina depressioner, min övervikt, mina missfall, mina operationer, min mammas problem med alkohol och tabletter, mitt egna matmissbruk, min galna mormor och moster, min kamp för att hitta mig själv, mina och makens svårigheter. Jag vill inte att någon ska tro att jag alltid bara varit fantastisk. Att mitt liv är någon slags räkmacka. Att Maken och jag alltid är överens.

Jag vill att folk, om de undrar, ska förstå att det är ett val, att välja livet och att kämpa för kärleken. Att inget av det kommer gratis och sen bara är. Det kräver jobb, anpassning och en vilja att lyckas.

Jag tror att jag är rätt bäst på att vara chef och jobba med min personal. Det är helt nytt för mig men jag hör att de jag jobbar med tycker om mig. Där har jag massor kvar att lära, men jag känner att jag kan nog bli bäst på det med.

Min allra bästa egenskap är nog ändå att jag är född med ”-hur-svårt-kan-det-vara-genen”. Jag kan ge mig i kast med de mest konstiga saker, för att jag tror att jag kan lyckas, utan att ha provat innan.

Inget är ju svårt när du kan det, tänker jag. Så i min värld är det väl bara att lära mig det jag behöver kunna och sen göra. På det sättet är egentligen inget omöjligt.

Så vad är du bäst på nu?

Svara ärligt!

 

 

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.