Personal

Personal är skitjobbigt.

Personal är också fantastiskt roligt.

Att jobba med människor är otroligt utvecklande.

Jag har lärt mig att jag kan bli jätteledsen för att jag litar på personal som inte lever upp till mina förväntningar.

Jag har lärt mig att jag kan bli jätte glad och stolt över att min personal utvecklas.

Jag har lärt mig att jag behöver kommunicera på fler sätt än ett. Både muntligt, skriftligt och kanske även mer illustrativt med hjälp av bilder eller genom att visa. Och allt måste repeteras.

Jag har lärt mig att jag är inte bättre än min sämsta anställd. Jag står och faller med den service jag lovat att leverera och har jag en anställd som av någon orsak underlevererar så är jag inte bättre än så.

Jag har lärt mig att bara för att jag tycker att något är logiskt och självklart så betyder det inte att någon annan  ser sammanhanget.

Jag har lärt mig att det som är självklart för mig kan vara jättesvårt för någon annan.

Jag har lärt mig att det är både skitdyrt och ibland skitjobbigt med personal men att det också är en av de sakerna jag faktiskt älskar mest.

Jag har lärt mig hur man håller i utvecklingssamtal och jag har lärt mig att när det kommer till just det så får någon annan vara ansvarig.

Jag har lärt mig att vara tydlig, jättetydlig! Och jag har lärt mig att det ändå inte räcker utan att jag måste vara jätte-jätte-jättetydlig!

Nån dag ska jag berätta om några av de problem jag har stött på när det kommer till just personal.

Just det. Jag har också lärt mig att för att få bra personal måste jag vara en bra ledare, med en tydlig vision. Man kan inte göra jobbet bra om man inte först vet vad som ska göras, vad som förväntas och hur målet ser ut.

#personal

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.