På andra sidan

Det var som att dra av ett plåster, och att göra det snabbt. Det gjorde ont, men sen gick det över.
Dagen då jag kände att jag inte längre var rädd för att svara i telefon, för att det kunde varit en besviken kund i andra ändan, var skön.
Dagen då jag insåg att jag inte längre behöve jobba varje söndag, för att bokningarna inför kommande vecka alltid kom in sent, var inte heller helt fel.

Att lägga ner rastningen var kanske något som hade hänt förr eller senare i allafall. Nu ser jag det som att jag tar paus ett tag, ett år eller två, för att fokusera om, jobba bort barnsjukdomar och komma igen, starkare och bättre.

I efterhand inser jag ju att det kanske inte var helt normalt att vara livrädd varje gång en anställd sökte mig (för att jag trodde de skulle sluta), eller att ha ångest varje vecka för att antingen inte räcka till eller inte ha tillräckligt med jobb att erbjuda. Eller att alla planer jag hade för dagiset för ett år sen inte införlivats för att jag helt enkelt inte hunnit. Eller att jag vissa dagar åkte från Nynäs till VH för att rasta en hund, för att den hunden inte accepterade någon annan än mig.

Nu är det över och det är ok. Det enda i ekvationen som inte är ok är sättet det gjordes på. Jag hade velat välja själv. Inte bli satt i en hopplös sits av en anställd som bröt mot flera lagar. Vi har funderat länge på om vi ska processa men trots att vi har rätt, så är det ekonomiskt sett en förlustaffär och mentalt sätt helt värdelöst.

Jag vill helst bara lämna svek, idioter och oförstående kunder bakom mig och gå framåt.

Julen ligger för dörren. En tid för förlåtelse och julefrid. Och frid är vad jag behöver i min stressade själ.

Jag behöver vänner, umgänge, kärlek, tid för att läka och lugn för att hitta ordning i mitt kaos.

Vänner är lite av en bristvara just nu. Kan man vara mellan vänner? Jag är lite så tror jag. Eller så är det för att jag själv inte mår hundra som jag känner mig utanför. Det svider i hjärtat i alla fall.

Lugnet däremot kommer så sakteliga. December är för mig en stressfri månad. Juleljus, adventsfika, matlagning, bullbak som liksom avslutas med en stillsam julafton och sen följs av en nyårsafton där jag alltid vill bli bjuden på fest men sällan blir det.

Sen är det 2018 och vi startar det nya året på samma sätt som alltid, med pizza.

Comments

  1. Ellinor - december 3, 2017 @ 5:23 f m

    Låt dig vaggas till ro och låt framtiden vänta,det kommer att lösa sig för det gör det alltid.Njut av familj och dom vänner som ev är kvar och låt allt ha sin tid!Du är en rar och fin människa,det är gott det💓Kram Ellinor

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.