Om Grisen och Jag

Det är klart att jag måste skriva lite om mitt företag Grisen och Jag.

Den vanligaste frågan jag får är: ”-Vem är det som är Grisen? Är det Maken?!” Och visst, det hade det kunnat vara men svaret är att Grisen är min äldsta hund Ninja. När han går med nosen i backen och har fått upp ett riktigt bra spår grymtar han som en liten gris. Tycker jag i alla fall.

Jag hade gått in i väggen mentalt. Mådde kasst av vänner som svikit och en dag gick jag sönder. Jag började gråta och kunde inte sluta. När jag efter medicinering och terapi tagit mig upp ur det svartaste av svarta kom jag fram till att jag behövde mer solsken i mitt liv. Jag behövde vistas mer ute, under himlen. Så bland alla idéer om olika sorters företagande föddes en vision om hundrastningar på mitt sätt.

Inte gå i grupp med hundarna. Hinna träna med hundarna. Hinna med att se var och en av dem och göra detta och samtidigt hela mig själv. Jag utbildade mig till hunddagispersonal och tog reda på vad som krävdes för att arbeta med hundar. Jag pluggade och lärde mig massor. Jag insåg att det finns en stor grupp hundar som inte har en naturlig plats i hundgrupper. Hundar som är osäkra, rädda, skygga, gamla, skadade eller inte har nåt som helst intresse av andra hundar och absolut inte vill träffa på andra hundar. Det fanns också ett behov av en mer flexibel tjänst som tex. skiftarbetare kunde använda vid behov.

Min företagsidé utvecklade sig och jag startade upp företaget och började göra reklam i Haninge.

Så föddes Grisen och jag, en kall Oktoberdag 2013. Och sedan dess har jag vidareutvecklat och finslipat min idé. Jag har tydliggjort min vision och har börjat dokumentera företaget, visionen, målsättningen och arbetssättet.

Grisen och jag finns på Facebook och vi har givetvis en egen plats på Internet Grisen och Jag.

I korthet jobbar Grisen och Jag med ALLA hundar oavsett ålder, ras och kön. Det spelar heller ingen roll alls om hunden är kastrerad eller inte. Vi tar även in mer svårhanterliga hundar, som tex. hundar som gör utfall, är extremt osäkra, eller rycker och drar mycket i kopplet.

Vi arbetar med långsiktighet och kontinuitet. En hund får som regel ”sin” hundrastare. Men för att utvecklas och få redundans byter vi hundar med varandra lite nu och då. Tanken är att en hund ska känna till oss alla trots att den har ”sin” hundrastare. Genom att vi byter med varandra ibland kan vi säkerställa att hunden alltid känner personen som ska rasta (om hundrastaren blir sjuk tex.) och vi kan ge varandra tips och ideér när det kommer till träning av hunden.

Hos oss kan man boka promenader samma dag om det behövs, men för att vara helt säker på att få de tider man önskar är det givetvis bäst med lite framförhållning.

Kolla in på Facebook eller webbplatsen för mer info.

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.