Nåt har hänt

Idag kom en kund tillbaka efter att hittat den där väggen på jobbet. Jag kände igen mig allt för väl. Känslan av att huvudet liksom slutar funka och allt omkring en blir så överväldigande att det är svårt att ens andas, än mindre att fungera.

Så jag bad henne komma in och slå sig ner en stund. Ta en kopp kaffe och bara prata. Vi pratade hundar och dagis och när kaffet var slut var paniken lite längre bort. Hon åkte hem och jag jobbade vidare.

Stressen vi lever i idag kommer visa sig vara vår tids pest. Vi har inte kapacitet att hänga med när livet envisas med att passera allt snabbare och kräva allt mer av oss.  Jag tror folk mår dåligt av allt. För lite tid, för lite träning för dålig mat, för lite tid med barnen, för lite pengar, för lite saker, för lite fritid, för lite liv i livet.

Vi stannar aldrig upp. Ständigt uppkopplade jobbar vi allt mer var vi än befinner oss. Jag träffar kunder i butiker på helgen och pratar jobb, träffar vänner och vänners vänner och pratar jobb. Jag jobbar ikapp allt jag inte hunnit i veckan under helgerna. Jag läser mail mitt i natten om jag e uppe sent en lördag, svarar på sms i matbutiken utanför arbetstid. Jag är inte ensam.

För bara ett par år sen drömde jag om att bo inne i stan, mitt i smeten.

Idag vill jag hitta en liten stuga, utan nära grannar, där jag kan lyssna på tystnaden och gömma mig för omvärlden. Där jag kan leva mer.

Nåt har hänt.

 

Comments

  1. Ellinor Blomqvist - juli 13, 2018 @ 7:13 f m

    Tyvärr så har du rätt👎När jag är ute med husbilen så är allt minimalistiskt,utrymme,mat,vatten osv men tiden står still och jag bara ÄR,underbart skönt.Något vatten att vila ögonen mot,natur och tystnad,tom hundarna är lugnare👍Du har så mycket inom dig som stressar dig och jag önskar att jag kunde hjälpa dig men har bara viljan men inte kunskaperna😢Det där med kost och motion osv,det KAN du men orken måste finnas också och du har inte den just nuFörsök attvara snäll mot dig själv,du är inte din kropp eller vikt,inte heller din trasiga själ.Du är DU och det räcker långt🌺🌺🌺kram Ellinor

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.