När Handelsbanken får mig att gråta

Okej.

Jag är inte helt känslomässigt stabil. Jag är stressad, men vi tar det sen.

Idag gick jag till Handelsbanken. Den banken jag varit kund i, i närmare 15 år eller så.

Jag gillar inte att gå till banken. Det är alltid något som strular. Sen har de så sjukt dåliga öppettider så jag hinner sällan dit.

I 14 dagar nu har jag haft en sån utbetalningsavi från postgirot ställd till maken i fickan, tillsammans med hans körkort. Maken har ännu svårare än jag att hinna dit så jag brukar försöka hitta en lucka som passar deras fisförnäma öppettider.

Idag hittade jag 30 minuter. Jag drog till banken med den underskrivna avin och mitt och makens körkort. Tog en kölapp och fick snabbt hjälp.

Tjejen som tog emot, vid ett sånt urfånigt litet runt ståbord med en skärm på, tittade på mig och på avin och på bägge körkorten en lång stund. Hon knappade och knappade och kollade åter på sakerna som låg framför henne.

Han vill ha pengarna på kontot som slutar med 832, säger jag. Tjejen fortsätter med samma knapprande och tittande. Sen ursäktar hon sig och säger jag kommer strax.

Jag vet.

Jag vet vad hon gör men hon klarar tydligen inte av att säga det utan att rådfråga kollegan först. Kontot vi vill ha pengarna på är vårt gemensamma konto. Jag vet.

Det kommer bli problem.

Tjejen kommer tillbaka och säger, -Tyvärr kan jag inte göra så. Pengarna måste in på hans eget konto.

Jag svarar att han vill ha dem på detta konto.

-Vi får inte göra så, svarar tjejen.

Jag är ju bud, kolla jag har hans signatur, hans körkort hans önskemål, ring honom.

-Sorry men nej. Vi får inte göra så.

Där bokstavligen brister det för mig.

VARFÖR SKA DET ALLTID VARA SÅ JÄVLA SVÅRT?!

Vi har hängt ihop i 25 år, är gifta, har 4 barn, hus och lån gemensamt, i denna jävla skitbank. Vi har haft delad ekonomi längre än du funnits. Vad är det som är så förbannat svårt?

Då kliver en större man fram från bankens inre. Han undrar vad som står på och försöker lösa situationen. Jag känner tårarna i ögonen och känner mig bara så innerligt trött på att bli förminskad, ifrågasatt, behandlad som nån jäkla brottsling och granskad varenda gång jag sätter foten på deras jävla skitkontor.

Handelsbanken med sina personliga bankmän kan dra åt pepparn vad mig bekommer. De vill helt klart inte befatta sig med folk om de får välja själva.

I 14 dagar försökte jag ta mig till banken. När jag väl hann dit tog besöket en hel evighet och slutade med att jag fällde några tårar i bilen därifrån. Jag blev dessutom sen till min första kund tack vare dem.

Vill ni ha en skitbank, välj Handelsbanken.

 

#Handelsbanken

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.