Mina vänner, mina ugglor, Taija

Jag fick en sån knasig idé när det kom till mina virkade ugglor. Jag ska göra dem efter mina vänner. Nu har jag inte så många vänner så vänta er ingen följetong.

Jag tänkte att min fina sisterwife Taija säkert inte har nåt emot att va först ut så here goes…

Taija.

Hon tror att hon är finsk, men hon är svenskare än jag. Hon pratar dock långt bättre finska än jag gör. Trots det hittade jag på ett ord hon aldrig hört, lajvapakolajnen. Taija svarade krasst och helt sant, att det är inget som existerar i Finland. Alltså ordet finns inte, men den eventuella betydelsen båt+flykting, existerar för den delen inte heller. Finland är ju inte direkt kända för att ta emot flyktingar med öppna armar.
Vi hade en diskussion om det här ordet, jag Taija och min pappa (som är amerikan men bosatt i Helsingfors sen 100 år tillbaka). Han svarade glatt, jo det finns nog, det e du (alltså jag). Jag har ju fötterna i såväl USA som Finland och Sverige.

Taija har ett enormt hjärta när man får chansen att komma nära, men hennes humor är krass kall och hård. Den finska folksjälens samlade lidande i tysthet, dess kärlek för starksprit och knivar, det är liksom hon. I alla fall kan man lätt luras att tro det.

Taijas Uggla blev gråsvart för just det samlade lidandet. I vingarna fick hon inslag av orange för kärleken till 80-tals mönstrade tights, Mumin och glamrock. I stället för tofsar fick hon långt hår. Man kan inte tro det, eftersom hon allt som oftast har håret uppsatt men hon har jättefint lååååångt hår.

Lyckougglan Taija kommer ge er Sisu så det kommer ut ur öronen. Här finns ingen kärlekslycka att hämta men det vägs upp av styrkan i att klara sig själv, veta vad man vill ha och förmågan att skita i allt man inte orkar med. Dessutom ger ugglan dig förmågan att tåla starksprit, jonglera med vassa knivar och svära som en borstbindare på finska.

Här kommer Taijas Uggla:

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.