Lite virkat

Gräset blommar för fullt och jag nyser i takt. Snorpapper är ett måste.

På Facebook, i några av de virkgrupper jag är med i, har det trendat att virka toapappersugglor. Ett överdrag till en toarulle, som ser ut som en uggla. Ugglor är visserligen söta men inom virkning har jag tröttnat en aning, det är ugglor i allt, superpoppis.

Så jag hittade någon som gjort något liknande spöket i PacMan och tänkte att jag skulle ge det ett försök. Jag rotade lite bland akrylgarnerna och hittade något som jag tänkte jag kunde testa med.

Man tar helt enkelt en toarulle och petar ur själva rullen. Det var enklare än jag trodde, bara att pilla loss och trycka ihop, så gick det att dra ut den ur själva rullen.

Sen virkar man ett överdrag, med ett hål upptill. Jag hade inget mönster så jag gjorde helt enkelt en ring av fasta maskor som var precis så stor att den gick runt en tom toarulle. Sen virkade jag stolpar i två varv och ökade som vanligt.

Varv 3 virkade jag utan ökningar och bara i bakre maskbågen för att få kurvan, sen fortsatte jag tills jag nådde nederkanten av rullen. Sista varvet gjorde jag hst, sm, st, sm, st, sm, st, sm, hst i samma stolpe för att sen hoppa över en maska och göra en sm.

Ögonen virkade jag av svarta och vita rundlar som syddes ihop och sen syddes fast på överdraget. Mina ögon blev lite väl stora så jag tycker att mitt överdrag mer liknar en bläckfisk än ett PacManspöke, men jag får testa med mindre ögon på nästa överdrag.

Enkel och ganska snabb virkning. Tog lite extra tid eftersom jag fick repa upp några gånger för att få till storleken. Lite roligt att ha framme på bordet om man nu inte hellre köper näsdukar i annan förpackning.

#toarullehållare#Toarulleöverdrag#Virkat

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.