Halva första veckan av 12

I tisdags var det invägning på gymet och första gemensamma träffen. 15 kvinnor av olika sort med olika mål och förutsättningar har alla valt att fokusera på kost och träning kommande 12 veckorna.

Kostplanen är relativt enkel. Vi räknar kalorier, men utöver det ska proportionerna av det vi äter, fett, kolhydrater och protein motsvara kostplanen.
Allt men inte alltid som jag tror de sa hos Viktväktarna.

Så till skillnad från LCHF äter jag nu väsentligt mer kolhydrater, närmare 30%. Tidigare låg jag runt 10%. Jag äter också väldigt mycket mindre fett och får äta frukt igen.

Jag har provat det mesta tidigare så det här är inget nytt.

Just det här kostprogrammet har en veckas ”kickstart”, då vi äter 1200 kcal/dag.
Efter det följer 3 veckor på 1500 kcal/dag och från femte veckan går man upp till 2000 kcal/ dag i allt från 1-4 veckor. Sen ska man börja om.

Det svåraste för mig är just räknandet och vägandet. Det triggar mitt matmissbruk och min dåliga självkänsla. Jag upplever helt enkelt att jag är duktigare om jag äter mindre än det vi ska äta,  Självklart är det fel och kommer inte leda till någon framgång, men det är svårt att hantera.

Så Invägning på tisdagar och själva programmet löper från onsdag till kommande tisdag. Alltid knepigt med veckor som inte är må-fr.

Min vecka hittills ser ut så här.

Träning (må, ti, alltså före starten), to och fredag. Lö PW 40 minuter.
Stegen kommer jag inte riktigt upp till än
(må 9525)
(ti 9897)
on 5189
to 6926
fr 6170
Lö 6304
Ni ser det saknas en bit upp till 10 000 steg.

Matmässigt så landade jag på 1200 kcal on, to och fr men idag har det varit svårt och jag är bara uppe i 700 trots att klockan passerat 20.00.

3 dagar kvar denna vecka, sen är det invägning.

Comments

  1. Ellinor Blomqvist - januari 20, 2019 @ 7:52 f m

    Tänk så lika vi är😘😘tycker också att jag är duktig om jag klarat att äta mindre en vad jag ska🙈🙈sååå jäkla fel och så jäkla dumt och aldrig lär jag mig heller👎👎👎👎👎lycka till och ha lite skoj på vägen.Kram Ellinor

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.