Gå nån annan stans. NU.

Vet ni vad som gör mig arg?

På riktigt arg?

Jo, när en anställd inte bryr sig oavsett antalet chanser och stöd i arbetet, utan rycker på axlarna och svarar, jag vet inte. Jag är väl stressad.

Varför det gör mig så arg?

För att jag är inte ett dugg friskare jag. Medicinerar för att komma ur sängen och hålla ihop. Medicinerar mot panikångestattackerna. Medicinerar mot den ständiga migränen. Dessutom gör det ont i kroppen, fysiskt ont, och det sprider sig desto mer jag stressar.

Bara för att jag är egen företagare, bara för att jag då blir chef, så ska jag helt plötsligt finna mig i att vilken ursäkt någon än har så ska jag bara ta den. Jag ska glatt rehabilitera, fixa extra stöd, anpassa arbetstider och uppgifter efter den som behöver det. Jag ska inte gnälla, inte yttra problemet med höga personalkostnader utan bara acceptera att så ser det ut. Bara öppna plånboken och svälja lite fler piller.

Annars är jag ingen bra chef.

Och så har jag gjort.

Trots att det leder till att jag rasar ihop. Drömmer om att ta slut i en bergvägg i hög hastighet. Inte orkar med folk, inte ens mig själv. Trots att det ger mig arbetsdagar från 06-22, så ska jag bara stå där och inte klaga, inte hänga ut, inte tycka att det suger. För jag är chef.

Men vet ni vad?!

En chef har inga superkrafter. Och jag mår skit, faktiskt. För jag är så trött på folk som vill ha ett jobb men inte vill/orkar/klarar av att jobba.

Vad då stressad?!

Prova att leva mitt liv!

Gå någon annan stans.

Bara gå. NU.

Ps. Efter ett par asjobbiga dagar tänker jag nu att det vänder. När som helst.

 

 

 

#orkar inte

Comments

 1. bflmamman - maj 24, 2017 @ 6:48 e m

  Problemet är ju också tyvärr att man ”tvingas” ut i arbete även om man inte klarar av det…

  • Tess - maj 24, 2017 @ 7:37 e m

   Sant.
   Men som liten företagare är det extra svårt att hantera alla kostnader det medför. Jag är allt, chef, mentor, ekonomiansvarig, reklam- och marknadsföringsansvarig osv.
   Jag har ingen hjälp, ingen företagshälsovård Det blir säkert inte varken så bra jag kunde önska eller så bra som någon skulle behöva.
   Jag har ingen lösning. Däremot har jag lagt mycket pengar och energi på att verkligen försöka.

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.