Första steget till förändring är att tänka tanken

Jag måste gå ner i vikt. Så här fet har jag inte varit på många år. Konstigt hur jag tänkte att så här fet skulle jag aldrig bli igen, och här är jag nu i alla fall.

Inbakad i min sumodräkt.

Det stavas utmattningsdepression, mental härdsmälta, panikångest och depression. Och inte en dag i hela mitt liv har jag varit sjukskriven.

Istället har jag ätit upp mina känslor, min ångest, min sorg. Jag har ätit för att det får mig att må bra just då. Sen har jag ätit mer för att jag mår dåligt för att jag blir fet. Med vikten kom mina trasiga fötter. Fötterna som gjorde så att jag slutade promenera. Det gör helt enkelt för ont.

Sen åt jag för det också. För att jag hade ont och var ledsen.

Men jag äter också för att fira. God mat, snacks, godis och alkohol! Det är ju guldkanten när livet för övrigt är envist jobbigt.

Jag som alltid druckit vin lärde mig dricka öl och en ny värld av smaker öppnades. Allt skulle provas. Förutom mina kläder som jag inte alls vill prova. Jag puttar dem längre och längre bak i garderoben, så att jag inte påminns om tröjan som satt perfelkt för två år sen men nu sitter som om den var gjord för en 5-åring.

Nu är jag tillbaka där jag aldrig ville hitta mig själv igen. Fet, trött, orkeslös. Jag hatar min kropp, min vikt. Till och med badkaret är för trångt. Nåt måste förändras.

Men vad.

Och när.

Och hur.

Om jag bara visste.

 

Comments

  1. Ellinor Blomqvist - januari 11, 2018 @ 10:56 f m

    Du VET vad som måste göras men du behöver hjälp❤️Har varit där och känner igen mig såå väl😢Tyvärr så gjorde jag en gastric bypass och fick alla biverkningar som fanns att få,näringsbrister,tarmvred,trötthet,ja allt i en jäkla soppa men tyvärr så lobotomerade man inte mig,felet sitter inte i magen utan i huvudet.Mat ska vara glädje,inte tröst,inte för att man måste osv..Du har det jättetufft nu,ta en dag i taget och en sak i taget och köp större kläder om det behövs😘Du ärinte din vikt och ingen kan simma över atlanten utan hjälp.Skrik om du behöver hjälp med något och lova att vara snäll mot dig själv🌹🌹🌹

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.