En modern andaktsbok

Just idag 365 tankar för sinnesro av Olle Carlsson är en modern andaktsbok skriven av en präst i Svenska kyrkan.20160318_070110

Jag tror inte på Gud. Inte som de tycks göra i kyrkorna. Jag tror inte på en god eller ond makt som styr nåt större än det vi är.

Folk får tro vad de vill. Jag tror att människan behöver ha en tro på något, kanske mer än någonsin i dagens samhälle, men att det är upp till var och en att definiera sin egen tro.

Själv tror jag på mig själv. På MIN förmåga att påverka andra. På MIN förmåga att påverka mitt eget liv och därigenom även andras liv. Jag tror att vill jag ha en förändring, så är det upp till MIG att förändra.
Jag tror också på karma. Att du får tillbaka av det du ger. Sprider du enbart dålig energi omkring dig så är det vad du själv får av livet omkring dig.

Så steget från det jag tror på, till att köpa en andaktsbok, skriven av en präst har varit stort. Det var nog närmare 18 månader sedan jag första gången snubblade över denna bok och sedan dess har jag tänkt köpa den men det har tagit emot.

Boken är inte skriven ur ett gudomligt perspektiv. Ordet Gud hittas inte så ofta utan boken handlar mer om att titta inåt och förändra sig själv. Att lära sig lägga saker bakom sig och gå vidare. Att fundera kring mönster och förändra sina egna destruktiva mönster.
Att hitta ett lugn, i själen.

Tar man bort ordet Gud, så stämmer boken väldigt väl in på hur jag ser på livet.

Så efter drygt ett och ett halvt år så har boken slutligen landat hemma hos mig.

Nu har jag 365 tankar att fundera kring.

20160318_070149

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.