En blå himmel

Ni vet känslan när himlen är så där fantastiskt blå? Och vita små molntussar glider förbi?

Tänk på det när himlen är solid grå, för ovan molen är det alltid sådär superblått och vackert.

Det är tufft nu med jobbet. Jag skäms inte över att medge att det nästan är mig övermäktigt.

Analys:

Dagis: Mer personal än nödvändigt. Funkar stålande. Personalen behöver bara förstå själva att de kan mer än de tror. Vi behöver bygga självförtroende! Vi behöver fler kunder!

Rastning: Kunderna trillar in enbart på bra referenser. Strul i vissa distrikt, tyvärr. (Varför drabbas några få alltid och de flesta aldrig?) Behövs personal! Två av mina bästa slutar nu. Letar desperat efter ersättare. En kund frågade -”Är det så svårt att hitta kompetent personal?”. Svaret är tyvärr ja. Jag undrar var alla passionerade, utbildade, nyutexaminerade är. Konsekvens: Just nu har vi personalbrist.

Till skillnad från i oktober 2016 så har vi dock flera sökanden just nu! Men fasen ingen tid att provjobba utbilda och anställa!

Jag driver ett företag med fokus på både kundernas bästa, hundarnas bästa och personalens bästa. Det är skitsvårt! Speciellt när jag inte hinner med pappersarbetet för att vi har ont om personal och jag jobbar ute istället. Inte så att jag klagar. Det är skitjobbigt men roligt! Och allt tar fantastiskt lång tid eftersom jag aldrig har tid att jobba framåt, utan bara släcker bränderna där jag står.

Vi har fullt i schemat emellanåt. Bra men också dåligt. Jag gillar inte att behöva säga nej. Å andra sidan fanns det en tid när vi inte hade så mycket att göra….

Ni fattar. Allt bra har en baksida, allt dåligt med.

Snart är det i alla fall sommar och jag reser bort i 14 dagar. Onåbar för omvärlden (typ). Det behövs. Jag behöver ladda batterierna. Bli redo för hösten och storslagna äventyr! Jag tänker på det när jag ser molen på den blåa himmelen. Att äventyren väntar där ute. Att jag fortfarande inte vet vad jag ska bli när jag blir stor. Att jag aldrig ser några gränser. Vem vet vart jag hamnar till slut?!

För mig spelar det ingen roll. Bara jag känner att jag har levt när jag kommer dit.

 

#drömmar#funderingar#Jobbet#livet

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.