DogBuddy kommer till Sverige

Ni kanske har sett deras reklam på Facebook? Eller snubblat över den svenska marknadsföringschefen Samira Mchater som i många av hundrastningsgrupperna på Facebook föreslår att man ska ansluta sig till deras tjänster?

Jag har i alla fall nyfiket följt utvecklingen ända sedan jag läste att King-grundarnas fondbolag är en bland många som skjutit till pengar i DogBuddy.

Ni kan läsa mer här.

Allt som rör hundpassning och rastning intresserar mig, speciellt när det händer på min egen bakgata.

Idag föll det sig så att jag inledde en dialog med Samira Mchater på FB.  Det var i nån tråd jag såg att hon kommenterat och tipsat om att vederbörande kunde ansluta sig till DogBuddy Sverige som snart ska starta.

Trådstartaren frågade om DogBuddy skulle ta 15% av varje transaktion som sker mellan henne och en kund och jag hoppade in mellan och svarade att de tar 20% och att de även kan komma att ta ut en avgift från kunden.

image

Då dök Samira upp och ifrågasatte det jag skrev, med att svara ”-Varför skulle vi ta ut en avgift från kunden?”

Jag kontrade med att kopiera de avtalsvillkor som ligger uppe på DogBuddy.se där det klart och tydligt står precis så. Då svarade hon med att säga att jag hade en otrevlig ton och att om jag hade några funderingar skulle jag maila dem istället.
Dessutom skrev hon att dessa avtalsvillkor är skrivna för England 0ch gäller inte Sverige.

DET tycker jag är lite skumt, med tanke på att de låter folk ansluta sig redan nu.
Dessutom står det att DogBuddy drar sin andel innan pengarna betalas ut till ett konto i Sverige. Låter ju ännu mer otroligt att detta ska gälla England.

Men jag har annat att göra så jag återkommer till konversationen först några timmar senare.
Då har Samira tagit bort hela konversationen. Alltså även orginalposten som inte var skriven av henne utan synbart såg ut att vara skriven av någon hon inte kände. Eftersom endast en trådstartare kan ta bort orginlaposten, eller en admin för detta var i en grupp, så ligger det väldigt nära till hands att tänka att det som såg ut som två främlingar som pratade med varandra inte alls var främlingar utan ännu ett dolt sätt att sprida lite reklam.

Jag surfade då in på DogBuddys facebooksida och skrev ett inlägg där. I korthet skrev jag att jag tycker det är konstigt att ett företag som utger sig för att vara seriöst inte ens kan prata öppet kring sina användarvillkor på Facebook. Och att jag tyckte att Samira inte var särskilt trevlig.

Inte tog det lång tid innan DogBuddy hade raderat inlägget från sin sida, utan vidare kommentar.

Så jag gick ut i tre hundgrupper och flaggade för att hur seriösa de än säger att de är, så känns det verkligen inte ett dugg seriöst. Och dessutom så påpekade jag att det är viktigt att läsa användarvillkoren noga eftersom Samira precis sagt att dessa inte gäller.

Då fick jag PM av Samira.

image

Men det konstiga är att hon vill tydligen inte ha ett svar. Innan jag hann se att hon skrivit till mig, hade hon hunnit blocka mig på FB, så jag kan inte svara, eller se hennes kommentarer i inlägg framöver.

Gör ett seriöst företag så?
NEJ!!!

Sen har Samira själv valt att använda sin personliga profil i marknadsföringen av DogBuddy. Även detta tycker jag känns oseriöst. DogBuddy är stora nog för att kunna agera i sitt eget namn.
Samira gillade inte att jag ifrågasatte saker och ting eftersom det hamnade, som hon själv skriver, i hennes personliga Facebook.
Men använd inte din egen profil då!

Det är väl ganska solklart att så här gör inte seriösa företag. Det här känns verkligen superoseriöst!

Ett företag som vägrar konversera utåt utan alltid hänvisar allt till att det ska skickas in via mail, har ofta något att dölja.
Ett företag som tar bort kritik från sin FB-sida har ofta nåt att dölja.
Ett företag som raderar konversationer, har ofta något att dölja.
Ett företag som inte klarar av att ta kritik, eller i mitt fall, stå för ett enkelt påstående taget direkt från deras användarvillkor är definitivt oseriöst.
Ett företag som inte kan hålla sig till sakfrågan och istället för att svara/kommentera denna ägnar sig åt pajkastning a´la ”du har en otrevlig ton”, är om inte oseriöst, så bara korkat.

Men bilda gärna er egen uppfattning.
Detta är min.

EDIT:

Hur detta ev. Påverkar DogBuddy har jag ingen aning om men det är helt klart intressant….

 

image

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.