Det kunde ha varit värre

Hej på er.

Jag är nu åter vid liv efter en resa till Torpet som blev tyngre än jag föreställt mig.

Vi hämtade bilen vi hyrt kl.09 i söndags. Vi körde hem bilen för att fylla den med våra största och tyngsta saker. Vår enorma soffa, tre sängar, en utesoffa,, utestolar, köksbord och stolar, vardagsrumsbord, utebord, en duschkabin, och ännu fler flyttkartonger. Utöver det hade vi en hel del löst bråte som resväskor, en stor spegel, mopp, ja allt som INTE gick ner i en kartong.

Fast maken packade som en gud, fick vi inte in allt. En säng, lite mindre möbler blev kvar hemma.

Vad kan det ha tagit? 3 timmar eller nåt? Sen åt vi lunch och körde iväg de 60 milen upp till Västernorrland. Resan upp gick bra. Det var ljust, vädret var mest fint och vi längtade till torpet.

Det gick bra, ända tills vi befann oss 80 Mattiaskliv från torpet. Bilen sjönk ner i vägen och rörde sig inte en cm. Det var tjällossning och marken var som en svamp. Fluffig, mjuk och fylld med luft och vatten.

Det hade vi inte räknat med. Tjällossning är inget problem i Västerhaninge.

Bilen är loss.

Klockan var ca 20. Våra nya grannar kom ut och vi försökte få loss bilen men insåg att det var störtomöjligt. Grannarna Niklas och Birgitta fick tag i en annan granne som skulle komma på måndag kväll och dra loss bilen.

Niklas och Birgitta hjälpte oss att plocka ur så mycket ur bilen att vi fick loss det vi behövde för natten. En madrass, en sängbotten (ribbotten) och lite mat. Vid 22 sa vi godnatt och började elda i huset som var 6 grader varmt.

Konstigt nog så störde det mig inte att huset var kallt, Det enda som surrade i mitt huvud var att vi skulle bli tvungna att tömma hela bilen och med hjälp av två skottkärror och en pirra släpa alla saker till huset.

Vi ägnade kvällen åt att podda om vår resa och dricka prosecco. Jag somnade vid 02.

Skål Lilltorp. Vi älskar dig redan.
Första natten på Lilltorp.

Jag vaknade runt 07, otroligt tidigt för att vara jag. Kroppen var öm, det var hårt som attan att sova som vi gjorde. Dagen fördelades som följer.
Maken lastade ur och släpade saker till huset.
Jag släpade in saker, hittade plats åt dem och hann även packa upp lite konserver ur en låda.

Det var 80 steg från bilen till huset och 80 steg tillbaka. Maken fick ihop över 30000 steg och hälften av dessa bar eller släpade han på något tungt.
Han var grym.

Jag städade utanför huset.
Jag vet inte hur de tänkte, de som bodde där innan oss men det var hemskt. En lampa med glaskupor slängd på marken utanför ytterdörren. Glaskuporna var trasiga och marken full med glassplitter. det låg skräp överallt. Jag plockade kanske 15 ölburkar utslängda lite här och där på marken, 5 glasflaskor. Det låg rester av papper, leksaker, plastbitar, precis överallt.

Så här mycket skräp hittade jag.

I ett litet rött skjul, där det skulle finnas lite bråte fanns det mer skräp. En papperskasse full med glasflaskor, 6 plastpåsar fyllda med sopor. Elavfall som våffeljärn och nåt mer. Gamla vaxdukar.

Lite bråte. För mig är inte någon annans sopor. Det är hemskt att de inte ens kunde slänga sina sopor själva. Jag samlade ihop allt och sorterade och sen fick det åka med till Stockholm. Vi hade ingen möjlighet att slänga det där uppe, klockan var runt 22 när vi till sist hade fått loss bilen och började resan hem igen.

Maken försökte gräva loss bilen men det vara bara traktor som fungerade till slut.

Nu ser det i alla fall mycket finare ut. Det ligger fortfarande en gammal spis intill huset och jag har sett ett bål ute på åkern med bland annat en soffa i. Dom sa, de som sålde att det fanns två ställen att lämna skräp på. De var öppna varannan dag så det skulle inte vara några svårigheter att slänga skräp. Jag hade bara inte en tanke på att vi skulle behöva börja med att slänga deras skräp.

Huset var bra städat inuti, så det har jag inget att klaga på. Dock hade de lämnat spikar i väggar precis överallt. Så jag får ta en tång och gå runt och rycka alla. Sånt kunde de gjort själva.

Trots allt är jag redan helt kär i vårt torp. Det kommer bli fantastiskt när jag får jobba lite med det och ge det kärlek. Jag har redan nu massor med idéer.

Hemresan tog hela natten. Jag var sjukt trött trots att jag sovit flera timmar på dagen. Maken var ännu tröttare, han hade inte sovit alls. Men vi kom hem. Jag fick stanna lite längs vägen bara och sträcka ut mig och få lite syre.

Missa inte att följa oss överallt.


Facebook

Bloggen

Podden

Twitter

Youtube

Instagram

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.