Dagvill

Jag har svårt att hålla koll på dagarna. Det händer inget rafflande direkt när landet befinner sig i karantän så den ena dagen är väldigt lik nästa och alla efter det.

På måndag har jag hyrt en bil för att köra upp till Ramsele igen. Det är imorgon, jag har kollat.

Vi hämtar bilen 09 och kommer lämna den 09 på tisdag. 120 mil och lite husesyn. Det blir första gången vi ser huset tomt. Oj, vad vi längtar.

Vi har börjat med en gemensam pod nu, som ska följa vår resa. Maken har poddat länge men för mig är det premiääääär 😀
Lyssna här nedan.

Det kommer också komma en ny blogg att följa. Den är så att säga på gång. Vi har i och med det faktiskt döpt vårt lilla hus så det ska vi dela med oss av snart.

Jag förstår om det känns knöligt och krångligt, men så här är det.
Jag bloggar på fantastiskajag.se
Här skriver jag sånt jag funderar på.
Maken bloggar på småbrukaren.nu, där han skriver om sånt han funderar på. Han har flera andra webbplatser också, men jag har inte så bra koll på dem.

Vi bloggar om helt olika saker och självklart ur våra egna perspektiv och det skiljer sig åt kan jag meddela. Vi skriver fantastiskt olika, för vi tänker ofta helt olika.

Istället för att på nåt sätt jämka, för det tror vi inte på, så gör vi ett nytt gemensamt projekt. En plats med gården i fokus där vi bägge kan skriva på våra egna sätt.

För att göra en kort historia väldigt lång…
Så tänker jag att det här med att lämna storstaden till förmån för landet och komma ifrån stress och livet som löneslav, den tanken tror jag fler har än bara vi.

Så jag tänker att bloggen om gården kan bli en utgångspunkt om man vill, eller bara är nyfiken på, hur man gör en sån resa.
Bloggen startar nu när vi köpt hus och mark men ännu inte kommit iväg. Jag kan egentligen ingenting om det vi ska göra, maken har i alla fall praktiserat gårdsliv ett år. Dock i småland, och vi ska ju norrut.

Jag tänker att vi ska ge alla som vill en chans att få ta del av alla misstag vi gör, men också av våra framgångar, för att visa att man måste inte vara född bonde utan man kan kanske lika gärna vara en importerad amerikan, som jag är.

Maken tror jag tänker mer i det rent praktiska. Siffror, temperaturer och värden. Hur mycket, hur länge och till vilken kostnad. Avkastning och överlevnad.

Med en gemensam blogg behöver ingen av oss ge avkall på det vill gillar att skriva om utan ni får allt om gården på ett ställe.

Comments

  1. Ellinor Blomqvist - april 13, 2020 @ 6:29 f m

    Önskar er all lycka🍀🍀🍀🍀🤗Ellinor

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.