Corona i vårsolen är inte vad det brukade vara.

Så här i virustider känns det helt rätt att flytta från stan. Alla preppers vill ju dra till sin BOL eller vad de nu kallar det. Det blev ju lite konstigt för en del kanske, när myndigheterna inte alls tyckte att det var en bra idé för folk att ta sig till andra delar av landet för att överleva isolerade på toapapper, alvedon och torrjäst…

Nä. Så är det ju inte. Vi flyttar inte för att det är Corona i vårsnorandet.

Häromdagen hade jag en riktig dipp. Vi skrev på avtalet om försäljningen och hamnade utanför mäklarbyråns kontor tillsammans med de nya ägarna. Jag berättade om våra härliga grannar, om vår länga, om hur vi trivts så länge just där. Fasen vad sorgligt det blev.

Jag har aldrig varit bra på att lämna, och inte nu heller.

Jag hoppas ni alla mår ok. Vi klarar oss bra. Jag förstår inte riktigt den här paniken inför Corona. Alltså, jag tror inte min svärmor skulle överleva det, så självklart är jag skitnödig för hennes skull. Vill ju helst att hon isolerar sig som bara den.
Men vi andra. Vi som rimligtvis borde klara oss. Vad är folk så rädda för?

Jag är mer orolig för konsekvenserna i samhället sen. Jag tror att det kommer bli ett rent helvete för alla. För företagare som anställda. Jag tror att vi kommer se konsekvenser få av oss idag kan föreställa sig.

Så omställningen jag är på väg att göra, där tanken är att gå från att vara löneslav till att bli något mer självförsörjande, passar perfekt, just nu.
Jag läste någonstans att folk som vill leva självförsörjande vill självklart också ha tillgång till allt som skatter betalar, men kommer av naturliga skäl, inte bidra så mycket till dessa skatter.

Jag har funderat lite på det. Det stämmer ju att omsätter man inte pengar så blir det inte mycket till skatt att betala.
Å andra sidan så vill jag bidra till en bättre planet i mitt lilla hörn av världen. Ta hand om jorden, sluta producera så mycket sopor, sluta tära på jordens resurser utan ge och ta, i mer jämlika förhållanden.

Det är ju rätt snett att samhället bara hänger på att vi konsumerar. Att vi jobbar för att tjäna pengar som vi sen omsätter. Det kommer ju omöjligt leda till en bättre planet. Och alla som, precis som jag, har jagat minuter varje dygn för att hinna med, räcka till och vara bra nog. Vi som nu är trasiga. Vi har ju blivit det, av den här evighetsmaskinen som tar större delen av vår tid i utbyte mot lite pengar som vi måste omsätta för att överleva.

Systemet behöver byggas om. Inte byggas ut, utan förändras i grunden. Corona är inte farligt. Inte om vi jämför med stress som är vår tids pest och kommer skörda många offer. Så tänker jag. Ni behöver inte hålla med.

Det kommer bli en intressant resa, den här omställningen. Ni kommer få följa med.

Ta hand om varandra.

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.