Chefskola

Maken brukar säga att jag går i chefskola nu. Att jag håller på att lära mig hur det är att ha ansvar och koll på medarbetare, och han har väl rätt.
Det är inte så enkelt som man kan tro att ha medarbetare att vara ansvarig för.

Det är så många saker jag inte kan. Hur funkar det med sjukersättning och karensdagar? Ska jag betala nåt vid VAB? Kontrolluppgifter till SKV ska visst in i februari?!

Hur skriver man bra och snygga anställningsavtal?

Och det svåraste av dem alla, hur pratar man till, med, och om sina medarbetare? Låter kanske inte så svårt men jag är chef och jag kan liksom inte sitta och babbla om alla andra med en person, fast vi alla är goda vänner, fast alla medarbetare pratar sinsemellan, och det har jag lätt att glömma bort i min iver att försöka få alla nöjda och glada.

Fler funderingar: Hur mycket höjs lönerna varje år? Vilka riktlinjer ska följas? Hur funkar semesterlön och semesterdagar? Vad gör jag om en medarbetare blir skadad och långtidssjukskriven? Hur ska jag ha råd med både sjuklön och en till personal? Hur blir man en bra och tydlig chef?
När ska man be om allas semesterönskemål och hur tusan planerar man verksamheten flera månader i förväg när jag knappt vet hur nästa vecka ser ut fredagen innan?

Jag har miljoner frågor.

En sak jag konstaterade redan i höstas är att det gör ont att växa. Det kräver att jag klarar kostnaderna för en viss personalomsättning (alla jag anställer vill inte stanna kvar, men det kostar med inskolning och upplärning av personal samt arbetskläder). Det kräver också att kunderna förstår att vi måste ha en viss personalomsättning. Företaget är fortfarande ungt så vi har inte heller full koll på omsättningen bland kunderna vilket påverkar företaget massor.

Just nu håller jag i alla fall på att föra över hela min bokföring till en revisionsbyrå. Jag kommer omsätta en hel del det här året så jag vill inte ta några risker och göra fel. Dessutom börjar det bli väldigt många siffror att hålla reda på och min starka sida är att sälja våra tjänster, inte att hålla koll på alla siffrorna. Så jag tänker göra det jag gör bäst och låta Softhe.se ta hand om den delen av verksamheten de kan bäst.

I allt detta så måste jag konstant påminna mig om att jag är inte en robot. Jag kan inte kräva av mig själv att det alltid ska bli rätt och perfekt vid första försöket. Jag kan inte heller fortsätta att jobba från 06-22 alla dagar, bara för att jag inte har nåt bättre för mig. Jag behöver strukturera upp min tid i jobb och ledig tid. Vissa dagar känns det som att jag håller ihop med nöd och näppe, andra dagar är enklare men lätt har det inte varit på väldigt länge nu.

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.