Att ta det lugnt.

Idag har jag sovmorgon. Någon annan öppnar dagiset, jag brukar stänga. Torsdagens och fredagens sovmorgnar är alltid uppskattade även om vi ibland kliver upp vid 07, senast 08. Det är ändå skillnad mot när klockan ringer 05, må-on.

Idag klev vi upp strax efter 08.

08.30 satt jag och kollade dagens schema och eventuella avbokningar och mitt kaffe var strax färdigt.

Strax före 09 får jag meddelande om att en bil är trasig. Jag kollar igenom schemat för att hitta en lösning. Rastaren med trasiga bilen ska gå dubbelt på de 3 första hundarna. Det gav mig till 11.15 innan hon behövde en bil, så jag skickar dem vidare.

Nu behövde jag hitta en bil.

Jag flyttade mina 3 första hundar så tidigt som möjligt och löste det med upphämtning och skjuts åt mig själv. Det var bara att slänga i mig kaffet, bre ett par mackor och ge mig av.

Jag hämtade hund 1. Åkte till hund 2 och promenerade i ett fantastiskt sommarväder mellan 10-10.30.

Hund 1 och jag åkte sedan vidare till hund 3. Där fick ettan stanna i bilen så hund 3 och jag klättrade upp för ett berg och ner igen. Träffade ett dagis i skogen nedanför berget och två nyfikna flickor berättade för mig att de visste att jag bara var hundvakt för de hade minsann sett hunden ute med någon annan i en likadan tisha och frågat den personen om hunden var hennes eller inte.

In med hund 3 och tyst vinka hejdå till husse som satt i telefonmöte.

Vidare till Sköndal för att lämna ifrån mig bilen.

Jag plockade med mig hund 1, godis, bajspåsar och mina nycklar och satte mig i solen. Det var sjukt varmt men det gick ingen nöd på oss. Jag mumsade frukostmackorna med mitt vatten jag hade med mig och passade på att blunda bakom solglasögonen och göra sådär som Anette säger att jag måste ibland. ANDAS.

Efter nån halvtimme kom en bil förbi, rullade ner rutorna och frågade om jag behövde hjälp. Klart det såg kanske lite konstigt ut där jag satt på en filt på en trottoar i ett fint bostadsområde i Sköndal med en väska, en flaska vatten och en liten jycke. Jag tackade för frågan, förklarade situationen och sa att min skjuts var på väg.

När Berit dök upp hade det mulnat på. Min mobil hade fått tuppjuck och var glödande varm och helt okontaktbar. Vi hoppade in i bilen allihopa och åkte mot Älta något sena. När vi parkerat och plockat ut hund 4 tillsammans med hund 1 så öppnade sig himlen.

Jag var klädd i tisha och shorts, alla mina extrakläder låg kvar i min egen bil. Medan blixten lös och åskan dånade blev jag dränkt inpå bara underkläderna.

Vi lämnade in hund nummer 4 och åkte till hund nummer 5. Nu var hund nummer 1 inte sugen på att promenera mer så Berit och jag gick ut med hund nummer 5 och tränade att läsa hundspråk. Om möjligt ännu mer dränkta lämnade vi in hund nummer 5, tack och lov sista hunden, och Berit körde mig till Max i Älta där jag bytte bil till Makens bil.

Vi åkte till nyckelförrådet och bytte nycklar och sen fick jag skjuts hem. Maken lämnade hem hund nummer 1 och åkte ner och stängde dagis.

Jag tog en varm dusch. Vid det laget var jag iskall.

En snabb lunch (2 ägg) och en kopp kaffe senare kände jag mig som människa igen. Då var klockan 16 och jag funderade på att jobba men sket faktiskt i det. Jag jobbade ju 06-20 igår, utan rast, så jag kände att jag hade lite rast att ta ut.

Att ta det lugnt är visst inte min grej. Mobilen laddade ur hela batteriet men jag fick igång den sen och den tycks funka.

Imorrn är det fredag. Veckan i fyrfärg och stereo lixom.

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.