Alltid något nytt

Jag vägrar göra samma misstag flera gånger. Tycker att det är tidskrävande nog att göra fel en gång. Man lär sig av sina misstag och ibland måste man göra flera misstag innan det blir rätt, men det betyder inte att man inte kan ändra saker längs med vägen.

Så, varje gång jag går i viktminskningstankar så ändrar jag något sen tidigare. Det kan vara vad som helst, en ny metod, ett nytt sätt att tänka, en ny approach, bara nåt är nytt.

För en sak är helt säker, gör man samma saker på samma sätt får man högst troligt SAMMA resultat.

I morse slog det mig, vad jag ska ändra denna gång. Tanken.

Ni som läste vet att jag skrev att jag hatar att vara så fet. Och det är helt rätt. Jag hatar känslan av att inte få plats, av att vara för stor, av att inte orka, av att ha ont. Jag hatar att vara fet.

Men jag ska ÄLSKA också.

Istället, är att ta i. Men älska också. Älska att min kropp ändå funkar och belöna den med mer än bara godis och alkohol. Jag ska belöna den med sånt som god mat, och lite omtanke.

Under Januari ska jag bara lägga till, inte ta bort nåt. Jag har redan startat med ryggträning. Min rygg har inte alls gillat min viktuppgång så den har bråkat, men sen några dagar tillbaka kör jag ett kort ryggträningspass varannan dag.

Att lägga till och inte utesluta är kärlek för mig. Jag blir alltid så olycklig när jag ger mig själv förbud. Det känns som om jag straffar mig själv för mina misslyckanden, vilket på sätt och vis är helt rätt.

Jag har lagt till mer under Januari. Veckomatsedel. Veckomatsedel är ett bra sätt att hinna med bättre, så det blir mer planerat och mindre på språng. När allt ska gå snabbt är det svårare att göra bra val. Veckomatsedel leder till färre besök i matbutiken och eventuellt färre impulsshoppade godisbitar.

Nu måste jag klura lite på vad ÄLSKA ska betyda för resten av året.

Comments

  1. Ellinor Blomqvist - januari 13, 2018 @ 10:05 f m

    Låter som en god tanke👍✊️🍀🍀💪🏿💓

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.