Om Fantastiska Jag

Det konstiga med att beskriva sig själv är att man så ofta startar med ”-Jag heter Tess och jag är 43 år gammal.”
Vad säger det egentligen om en person? Åldern säger ju inget alls om personen i fråga och ändå, om vi inte vet åldern på en kollega eller vän så frågar vi ganska snabbt. Varför är det så viktigt för oss? Vi får ju inte fram någon som helst information ur åldern.

Sen fortsätter man ofta ”- Jag är gift/sambo och har barn/hund..”
Det säger ju lite mer, men det säger fortfarande inget alls om mig som person. Det speglar inte mina prioriteringar, min syn på etikett, moral, politik, mina intressen. Däremot ses man i många fall som mer ”lyckad” än om man är 40+ och fortfarande singel utan barn. Som om det på nåt sätt skulle vara sämre.

Sen kommer vi till kontaktannonsen. ”-Jag är en glad och sprallig tjej som gillar att umgås med mina vänner…..”

Det här är ofta det vi skriver i vårt personliga brev när vi söker jobb också. Jag antar att de flesta skriver på ungefär samma sätt och det måste vara otroligt trist att läsa samma meningar om, och om igen.

Men att beskriva sig själv, utan att göra som man ”brukar” är långt från enkelt. Vad säger man? Vad är det folk vill veta?

Namn: Teresa

Bor: I Stockholms södra förorter

Är riktigt bra på: Att spendera pengar. Ofta lite mer pengar än jag egentligen har.

Är riktigt dålig på: Att sköta mina blommor. Alla dör.

Saker jag gillar mest: Att dricka vin i tid och otid. Vitt eller rosa ska det vara. Att festa på en Finlandsbåt. Att resa bort, gärna till värmen. Mitt eget företag GoJ. Att jag efter många år äntligen börjar landa i mig själv.

Saker jag inte alls gillar: När folk bryter mot valfria regler som hastighetsbegränsningar och sen ändå klagar för att andra gör samma sak.  Att folk gnäller över vänner, grannar, butikspersonal men är för fega för att säga till. Att folk beter sig som skit på Internet bara för att det inte är IRL. Att folk inte tar ansvar för sina handlingar utan oftast ursäktar sig med att andra började, eller att andra gör likadant.

Politik: Jag får inte rösta i Riksdagsvalet, jag är inte Svensk medborgare men blå skulle jag nog bli, om jag fick.

 • Jag vill inte begränsa invandringen.
 • Jag vill slopa arbetsgivaravgiften för småföretag med max 5 anställda.
 • Jag vill ha fri tandvård.
 • Jag vill att skatt skulle kunna beräknas på ett hushålls totala inkomst så att om en vill stanna hemma med barnen skulle den som jobbar inte hamna över gränsen för statlig inkomstskatt, förrän efter motsvarande två snitt månadslöner. Det skulle möjliggöra för många att stanna hemma mer med barnen.
 • Jag vill att staten ska starta föräldrautbildningar och program för föräldrar som behöver stöd. Där utbildning ges i föräldraskap.
 • Jag vill ha enhetstaxa på lokaltrafiken så att det är mycket billigare att åka kommunalt, så folk slutar åka bil när de inte behöver.
 • Jag vill att alla handlare inom matbranchen tillsammans med politiker, ska ”tvinga” oss att handla mer Svenskt, närodlat och ekologiskt, så att vi får fler Svenska bönder som kan leva på det de föder upp/odlar.
 • Jag vill ha körkort för att få köpa och äga hund.
 • Jag vill att det ska vara obligatoriskt för alla som har körkort för bil, MC och andra fordon att göra risktvåan och fräscha upp teorin vart 5-10:e år.
 • Jag vill att staten ska bestämma sig om man är vuxen eller inte när man fyller 18. Det är astöntigt att det är ok att gå på krogen och dricka sprit men inte få handla själv på bolaget. Som om det skulle vara säkrare på nåt sätt. Helt ok för mig att flytta åldersgränsen helt och hållet till 20 år.
 • Vad få känner till om mig: Jag ogillar att prata i telefon och tycker att det är superjobbigt att ringa till andra än min familj.

Hur jag är som person: Jag är rak. Gillar inte folk som inte säger vad de tycker utan säger det de tror jag vill höra. Jag är nyfiken och kreativ, men hinner sällan ge utlopp för min krativitet. Har många halvfärdiga projekt hemma. Jag tror stenhårt på karma och tror på fullt allvar att jag får bättre karma när jag gör bra saker och tänker snälla tankar.  Jag tror inte på en gud, jag tror på mig själv, på min förmåga att förändra och påverka mig själv och andra i min närhet. Jag är sådär mitt-emellan-smart, kan lite om mycket men skäms väldigt sällan för att jag inte kan eller inte vet. Jag frågar gärna och lär mig gärna nya saker.

Stora intressen: Kost- och näringslära. Träning (alltså jag tränar inte så mycket själv men jag är intresserad av olika träningsformer och hur man tränar utan att få skador och för att få mest ut av träningen). Matlagning. Hundar. Företagande. Reklam och marknadsföring.

Det bästa jag vet: Att umgås med vänner, gärna på en Finlandsbåt. Att resa iväg själv med Maken. Att hänga med min fantastiska familj. Mina egna hundar och mina jobbhundar.

Det som gör mig tacksam: Min fantastiska Make! Han är den som hjälpt mig igenom år av depression och mörker.  Utan honom hade jag inte varit den jag är idag.

 

 

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.